@article { author = {سیدنژاد, سید منصور and نیرومند, آزاده and پور, افشین ابراهیم}, title = {-}, journal = {Journal of Science,University of Tehran(not publish)}, volume = {32}, number = {2}, pages = {-}, year = {2006}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Plant oils are main sources of energy and basic nutrients that supply essential fatty acids, vitamins and antioxidants. We studied qualitative and quantitative changes of lipids of olive leaves and fruits during fruit ripening in Manzanillo and Dezful cv.s grown in Dezful, Khozestan. During ripening of fruits, we measured total lipids and analyzed fatty acids by Gas Chromatography in on and off years. The results showed that; important fatty acids of leaves and fruits were oleic acid, palmitic acid and linoleic acid. Leaves showed an increasing in percent of palmitic acid but a decreasing in percent of oleic acid during fruit ripening, and fruit showed an increasing in percent of oleic acid but a decreasing in percent of palmitic acid during fruit ripening. Total lipid was increased during fruit ripening}, keywords = {Fatty acid,Oil,olive}, title_fa = {بررسی تغییرات کمی و کیفی روغن زیتون در طی رسیدگی میوه}, abstract_fa = {روغن‌های گیاهی منابع اصلی انرژی و ماده غذایی اساسی در تأمین اسیدهای چرب ضروری، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدانها می‌باشند. مجموعه تغییراتی که در طول رسیدگی میوه زیتون رخ می‌دهد می‌تواند ما را در جهت فهم بهتر فرایندهای مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی صورت گرفته طی رسیدگی میوه و بهبود ویژگیهای کیفی و تجاری میوه‌ها یاری کند. بر این اساس در تحقیق حاضر، مقادیر چربی کل و همچنین اسیدهای چرب موجود در میوه و برگ زیتون در دو رقم مانزانیلا و دزفول مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، چربی کل میوه در طول دوره رسیدگی دو رقم افزایش می‌یافت و چربی کل در رقم بومی دزفول بیشتر از رقم دیگر بود. اسیدهای چرب غالب برگ و میوه، اولئیک اسید، پالمیتیک اسید و لینولئیک اسید بودند. میزان پالمیتیک اسید در برگ و میزان اولئیک اسید در میوه، طی دوره رسیدگی میوه افزایش می‌یافت.}, keywords_fa = {اسیدهای چرب,تکوین میوه,زیتون,کروماتوگرافی گازی}, url = {https://jos.ut.ac.ir/article_16891.html}, eprint = {https://jos.ut.ac.ir/article_16891_5ff57c995cf1bd89788ec53c300ffb20.pdf} }