@article { author = {حامدی, جواد and تیرانداز, حسن and ابادی, امیر صالحی نجف}, title = {Enhancement of the growth of Streptomyces clavuligerus and clavulanic acid production with peanut (Arachis hypogaea) seed flour}, journal = {Journal of Science,University of Tehran(not publish)}, volume = {33}, number = {1}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Effect of peanut (Arachis hypogaea) seed flour and its fractions on the growth of Streptomyces clavuligerus and clavulanic acid production in media containing soy meal, malt and mineral salts as the main substrates, was investigated. Peanut seed flour increased the clavulanic acid production by S. clavuligerus. Concentration of clavulanic acid in the media containing peanut seed flour, peanut meal, peanut oil, glycerol, peanut meal + glycerol, peanut protein + glycerol and control were 657, 391, 459, 463, 614, 668 and 467 mg/l, respectively. Concentration of clavulanic acid in the media containing peanut protein + glycerol and peanut seed flour were the most and clavulanic acid production in these media were 43% and 40% more than that of control, respectively. It was concluded that peanut and its fractions can use as suitable nitrogen and carbon sources for clavulanic acid production.}, keywords = {arginine,Streptomyces clavuligerus,Clavulanic acid,Oil,Peanut (Arachis Hypogaea), Streptomyces Clavuligerus}, title_fa = {اثر آرد دانه بادام‌زمینی (Arachis hypogaea) و اجزای آن در تولید کلاولانیک اسید توسط Streptomyces clavuligerus}, abstract_fa = {اثر آرد دانه بادام زمینی (Arachis hypogaea L. cv. Astaneh) و اجزای مختلف آن بر رشد Streptomyces clavuligerus و تولید کلاولانیک اسید در محیط کمپلکس دارای آردسویا، آرد مالت و نمک های معدنی بررسی شد. بهترین غلظت آرد دانه بادام زمینی برای رشد S. clavuligerus و تولید کلاولانیک اسید به ترتیب 5 و 1 گرم بر لیتر بوده، که به ترتیب موجب %35 و %40 افزایش بیوماس و تولید کلاولانیک اسید شده است. بیشترین تولید کلاولانیک اسید در محیطهای حاوی آرد دانه بادام زمینی، کنجاله بادام زمینی، روغن بادام زمینی، گلیسرول، کنجاله بادام زمینی+گلیسرول، بخش پروتئینی بادام زمینی+ گلیسرول و محیط کشت شاهد به ترتیب 657، 391، 459، 463، 614، 668 و 467 (میلی لیتر) بود. بیشترین تولید کلاولانیک اسید در محیط های کشت حاوی پروتئین بادام زمینی+ گلیسرول و آرد دانه بادام زمینی به دست آمد که تولید کلاولانیک اسید در این محیط ها به ترتیب 43 و 40 درصد بیشتر از شاهد بود. نتایج پژوهش نشان می دهد که آرد دانه بادام زمینی و اجزای مختلف آن منبع کربن و نیتروژن و یا تحریک کننده مناسبی برای تولید کلاولانیک اسید هستند.}, keywords_fa = {آرژینین,بادام زمینی (Arachis hypogaea),روغن,کلاولانیک اسید}, url = {https://jos.ut.ac.ir/article_19494.html}, eprint = {https://jos.ut.ac.ir/article_19494_2f6ea5fc7c6b16d7784276cba672e702.pdf} }