TY - JOUR ID - 19494 TI - اثر آرد دانه بادام‌زمینی (Arachis hypogaea) و اجزای آن در تولید کلاولانیک اسید توسط Streptomyces clavuligerus JO - مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) JA - JOS LA - fa SN - AU - حامدی, جواد AU - تیرانداز, حسن AU - ابادی, امیر صالحی نجف AD - Y1 - 2008 PY - 2008 VL - 33 IS - 1 SP - EP - KW - آرژینین KW - بادام زمینی (Arachis hypogaea) KW - روغن KW - کلاولانیک اسید DO - N2 - اثر آرد دانه بادام زمینی (Arachis hypogaea L. cv. Astaneh) و اجزای مختلف آن بر رشد Streptomyces clavuligerus و تولید کلاولانیک اسید در محیط کمپلکس دارای آردسویا، آرد مالت و نمک های معدنی بررسی شد. بهترین غلظت آرد دانه بادام زمینی برای رشد S. clavuligerus و تولید کلاولانیک اسید به ترتیب 5 و 1 گرم بر لیتر بوده، که به ترتیب موجب %35 و %40 افزایش بیوماس و تولید کلاولانیک اسید شده است. بیشترین تولید کلاولانیک اسید در محیطهای حاوی آرد دانه بادام زمینی، کنجاله بادام زمینی، روغن بادام زمینی، گلیسرول، کنجاله بادام زمینی+گلیسرول، بخش پروتئینی بادام زمینی+ گلیسرول و محیط کشت شاهد به ترتیب 657، 391، 459، 463، 614، 668 و 467 (میلی لیتر) بود. بیشترین تولید کلاولانیک اسید در محیط های کشت حاوی پروتئین بادام زمینی+ گلیسرول و آرد دانه بادام زمینی به دست آمد که تولید کلاولانیک اسید در این محیط ها به ترتیب 43 و 40 درصد بیشتر از شاهد بود. نتایج پژوهش نشان می دهد که آرد دانه بادام زمینی و اجزای مختلف آن منبع کربن و نیتروژن و یا تحریک کننده مناسبی برای تولید کلاولانیک اسید هستند. UR - https://jos.ut.ac.ir/article_19494.html L1 - https://jos.ut.ac.ir/article_19494_2f6ea5fc7c6b16d7784276cba672e702.pdf ER -