دراین تحقیق میکروارگانیسمهای تجزیهکننده هگزامین از نمونههای تصفیهخانه کارخانه تولیدکننده هگزامین، جدا شدند. اگرچه گزارشات کمی در مورد میکروارگانیسمهای تجزیهکننده هگزامین وجود دارد، ولی دراین پژوهش29 باکتری (کوکسی-gr،+gr و کوکوباسیل-gr، + (gr3 کپک و2 مخمر جدا شدند که توانایی رشد و تجزیه بیولوژیک هگزامین درمحیط حاوی1000 میلیگرم درلیتر هگزامین را دارا بودند. ازبین میکروارگانیسمهای جداشده9 نمونه باکتری و2 نمونه مخمر درغلظت10000 میلیگرم درلیتر هگزامین آداپته و باکتریها بیش از50% و مخمرها100% هگزامین را تجزیه نمودند. پس از بهینهکردن محیط و آداپتهکردن سویهها 12 نمونه باکتریاز خانواده میکروکوکاسهها و پسودوموناداسه قدرت تجزیه بیشاز50 درصد هگزامین، دو قارچ آلترناریا با توان53 و32 درصد تجزیه و یک مخمر با توان تجزیه 85% هگزامین را درمحیط دارای50000 میلیگرم هگزامین پیدا نمودند.