اثرغلظتهای مختلفNaCl وKCl درکشت بافت گیاه لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) مورد مطالعه قرار گرفت. دراین بررسی از محیط کشت MS با غلظتهای هورمونی مناسب و از قطعات جدا کشت محور زیر لپه استفاده گردید.
نتایج بدستآمده نشان داد که افزایش غلظتNaCl و KCl دارای اثرات نامطلوبی روی رشد میباشند، بطوریکه با افزایش KClوNaCl درمحیط کشت، اندیس کالوس، وزن تر و وزن خشک، نسبت وزن تر به وزن خشک و مقدار پروتئینکل کاهش مییابند درحالیکه مقدار پرولین افزایش مییابد. این بررسیها نشان دادکه درغلظتهای یکسان اثرات نامطلوب KClروی رشد بمراتب بیشتراز NaCl میباشد.
اندازهگیری مقدار عناصر سدیم، پتاسیم و کلسیم نشان داد که با افزایشNaCl و یا KCl درمحیط بترتیب مقدار سدیم و پتاسیم درکالوسها افزایش مییابد. همچنین بین Na+ و K+ در غلظتهای پائینتر اثرات آنتاگونیستی دیده میشود. افزایش NaCl درمحیط تا 25 میلیمولار سبب افزایش کلسیم و بعد از آن سبب کاهش مقدار کلسیم کالوسها میگردد. درحالیکه افزایش KCl درمحیط کشت تقریباً بطور پیوسته مقدار کلسیم کالوسها را کاهش میدهد.
امیری, حمزه, & فهیمی, دکتر حمید. (1382). بررسی اثر غلظتهای مختلف پتاسیم درمقاومت بهشوری گیاه لوبیا درکشت بافت. مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود), 1(0), -.
MLA
حمزه امیری; دکتر حمید فهیمی. "بررسی اثر غلظتهای مختلف پتاسیم درمقاومت بهشوری گیاه لوبیا درکشت بافت", مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود), 1, 0, 1382, -.
HARVARD
امیری, حمزه, فهیمی, دکتر حمید. (1382). 'بررسی اثر غلظتهای مختلف پتاسیم درمقاومت بهشوری گیاه لوبیا درکشت بافت', مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود), 1(0), pp. -.
VANCOUVER
امیری, حمزه, فهیمی, دکتر حمید. بررسی اثر غلظتهای مختلف پتاسیم درمقاومت بهشوری گیاه لوبیا درکشت بافت. مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود), 1382; 1(0): -.